Exit de participació en les Jornades culturals i de lleure familiar 2019

09/04/2019

Amb una bona assistència de públic s’han desenvolupat el gruix d’actes de les Jornades culturals i de lleure familiars d'aquest cap de setmana passat en diferents espais de Santa Margarida i els Monjos.

Les activitats van començar divendres amb una tarda cultural a la Biblioteca on la companyia Galiot Teatre va oferir un espectacle de titelles. La tarda va continuar amb tallers infantils amb material reciclat i una pluja de pètals per acabar la jornada.

Un dels plats forts d’aquesta edició era l’acte de lliurament dels premis especials per a carrosses i comparses del Carnaval 2019. El Molí del Foix es va omplir per conèixer els guardonats, que en aquesta ocasió van ser el Grup de Carnaval de la Ràpita, que va guanyar el premi a la carrossa “més esbojarrada”; el grup Xelolo’s, guanyador del premi a la carrossa “més picantona”, i finalment, l’Espai Carnavalístic, que enguany celebra els seus 25 anys, que va guanyar el premi a la carrossa “més recatada”. En el mateix acte, Eix Diari també va fer l’acte de lliurament dels premis de Carnaval 2019 del Penedès-Garraf.

Diumenge, doble sessió d’activitats matí i tarda. Durant tot el matí es va desenvolupar la Fireta a la Casa de Cultura Mas Catarro, on es van dur a terme diversos jocs i tallers. La jornada va acabar amb una gimcana i un vermut per a tothom. I a la tarda, la Roda de Teatre va fer la cloenda de la 28a edició a la Casa de Cultura Mas Catarro, on es va representar l’obra “L’ascensor”, a càrrec de la companyia LOFTU. L’acte el va organitzar el grup El Molí, de Santa Margarida i els Monjos, amb la col·laboració de la coordinadora Gatap, els ajuntaments participants i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Les Jornades, però, finalitzaran diumenge vinent, dia 14 d’abril, amb tots els actes del Rebentaespardenyes, organitzat pel Ball de Diables de la Ràpita, que inclou diverses propostes, des de la cursa de muntanya i la caminada popular fins a diferents activitats paral·leles pensades per al públic infantil.

Arxivat a: Cultura
Premiats Carnaval 2019 foto Xavi Prats