El ple aprova una subvenció de 15.000€ per arranjar llars de gent gran i persones amb discapacitat

03/04/2019

El ple de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va aprovar per unanimitat les bases que han de regular els ajuts per arranjaments a les llars i ajudes tècniques adreçats a majors de 65 anys i persones amb discapacitat.

El pressupost 2019 preveu una consignació de 15.000€ a subvencions per aquest concepte i se centra en les actuacions realitzades entre l’1 de novembre del 2018 i el 31 d’octubre del 2019. Els imports atorgats quedaran determinats per l’aplicació d’un barem de puntuació i les ajudes no podran superar els 2.500€ per beneficiari. Es tracta de la segona convocatòria d’aquestes subvencions, que l’any passat van arribar a un total d’11 persones del municipi.  Tots els grups van mostrar el seu acord amb la iniciativa  i l’equip de govern va anunciar que s’ha fixat com a objectiu mantenir-la en el futur.

En la mateixa sessió també es va aprovar inicialment, amb el vot favorable de tots els grups, el nou reglament del Consell Escolar Municipal i l’adjudicació de la contractació del servei de neteja viària a la Fundació Mas Albornà. Amb l’abstenció de PA-CUP i ERC va prosperar la proposta d’acord d’adhesió a l’acord marc de subministrament de gas natural per als equipaments municipals, tal i com ja es fa amb altres serveis com l’electricitat o les assegurances. En el mateix sentit, també es va aprovar, aquest cop per unanimitat, la proposta d’adhesió a l’acord marc de subministrament d’equips d’impressió i de multifunció destinats a les entitats locals.

També va tirar endavant la modificació de crèdit per transferència de 5.000€ en forma de subvenció extraordinària al CCR Cal Rubió; l’aprovació per unanimitat de la declaració de Sant Fruitós de Bages en relació a l’aplicació de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible de les ciutats i pobles, i, finalment, també va prosperar, amb l’abstenció de PA-CUP, l’adhesió a la candidatura de la Societat Coral el Raïm de Sant Cugat Sesgarrigues a la Creu de Sant Jordi amb motiu del centenari de l’entitat.

D’altra banda, la moció d’ERC per instar el ministeri de Foment a desenvolupar una plataforma ferroviària de mercaderies des del Camp de Tarragona a Castellbisbal va rebre el suport de tots els grups, amb l’esmena afegida de consultar el territori sobre aquest afer. També va tirar endavant la moció presentada per PA-CUP en relació a la petició que els regidors i regidores amb permís de paternitat o maternitat puguin votar al ple a través de la delegació de vot, tal i com ja es pot fer al Parlament de Catalunya.

Arxivat a: General
ple ordinari 1-4-19