Èxit de participació en la rua de carnaval de Santa Margarida i els Monjos

07/03/2019

El passat diumenge 3 de març es va celebrar la gran rua de carrosses i comparses al municipi, un dels actes centrals del carnaval a Santa Margarida i els Monjos.                         

Enguany un total de divuit carrosses i vuit comparses van participar a la rua, i es va comptar amb una gran assistència de públic que es va apropar al municipi per formar part de la celebració.

De fet, Santa Margarida i els Monjos està esdevenint cada vegada més un municipi de referència en els carnavals comarcals, d’una banda per l’aposta per un model de carnaval familiar en la rua del diumenge i per l’altra, per l’alta participació de carrosses i comparses d’aquest municipi.

Una vegada més, aquest any la rua es va poder veure en directe per Penedès Televisió amb la participació de la regidora de Cultura Esther Marmaneu que va retransmetre en directe la rua juntament amb la periodista Clàudia Climent, des de davant de l’Ajuntament.

A més a més, enguany des del Servei d'Igualtat i Cultura es va apostar per un carnaval lliure de sexisme i a les bases de participació a la rua dels Monjos, aprovades per unanimitat de tots els grups al plenari, es va demanar que durant la rua la música difosa no contingués lletres amb estereotips masclistes, fomentant el respecte per la dona. En aquest aspecte, des de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, s’agraeix enormement a les carrosses i comparses que hi van participar, l’esforç per col·laborar en un carnaval lliure de sexismes i estereotips, contribuint a que la rua fos tot un èxit.

Paral·lelament, en el marc dels actes de celebració del Dia Internacional de les Dones, durant la rua, es va dur terme una confetinada lila teatralitzada davant l'Ajuntament.

Els premis a la carrossa i la comparsa més  PICANTONA, ESBOJARRADA I RECATADA es lliuraran el proper 6 d’abril a les 12 h al Molí del Foix, juntament amb l’acte organitzat per l’Eix Diari, on lliuraran també els premis a les carrosses i comparses dels carnavals del Penedès i Garraf.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General
Rua Carnaval 2019