Tot a punt per començar les celebracions de Carnaval al municipi

25/02/2019

Com cada any, els actes de carnaval a Santa Margarida i els Monjos inclouen diverses activitats organitzades per entitats i també els serveis d'Infància, Joventut i Cultura, que enguany començaran oficialment el divendres 28 de febrer amb l'arribada del Rei Carnestoltes a les 5 de la tarda davant de l'ajuntament.

Dissabte 2 de març la Societat La Margaridoia ha programat un ball de carnaval a les 11 de la nit. Aquesta entitat també acollirà el diumenge dia 3 a la tarda una festa de carnaval infantil organitzada conjuntament amb l'ajuntament. Serà a les 6 de la tarda, a càrrec de Jaume Barri.

Divuit carrosses i nou comparses participaran el diumenge 3 de març a la rua de carnaval dels Monjos, que aquest any tornarà a ser retransmesa en directe per Penedès Televisió i permetrà que els espectadors puguin veure minut a minut el desenvolupament de la rua des de davant de l'ajuntament.

Els participants de la rua es concentraran al carrer de Maria Aurèlia Capmany i d'allà sortiran puntualment a les 12 del migdia en direcció a l'avinguda de Cal Rubió. Des d'aquí, aniran per l'avinguda de Cal Rubió, cap al carrer d'Eugeni d'Ors, el carrer de Núria i l'avinguda de Catalunya fins al punt d'informació del mercat. En cas de pluja, la rua es faria el diumenge 10 de març a les 11 del matí.

Enguany des del Servei d'Igualtat i Cultura s'aposta per un carnaval lliure de sexismes. Per això, durant la rua es demanarà que la música que es difongui no contingui estereotips masclistes i que fomenti el respecte per la dona. Tanmateix, es durà a terme una confetinada lila teatralitzada davant l'ajuntament com a acte de la campanya del 8 de març.

La rua esdevé un dels actes diürns més importants de les nostres comarques en nombre de participants i de públic, i està considerada l'acte de caire familiar més participatiu del carnaval, ja que són moltes les comparses formades per colles o membres d'una mateixa família que s'animen a sortir en aquesta rua matinal.

El carnaval del municipi acabarà el dissabte dia 9 de març amb una festa infantil al Centre Cultural i Recreatiu (CCRR) de la Ràpita, a partir de dos quarts de 6 de la tarda i el ball de Carnaval i el concurs de disfresses a les 10 de la nit.

 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Infància, Joventut
Cartell carnaval 2019