L’any més plujós de la darrera dècada

07/12/2018

Les pluges caigudes aquesta tardor han superat amb escreix les precipitacions de la darrera dècada a Santa Margarida i els Monjos i possiblement més enllà.

En el que va d’any les dades recollides per l’Ajuntament indiquen que durant aquest 2018 han caigut 819,8 litres per metre quadrat al municipi, una xifra molt superior a la de 2013, quan es van registrar 537,3 litres a la mateixa estació o a la de 2010, quan l’estació de l’INCAVI, situada a tocar del terme municipal, va registrar 644,8 litres.

Les pluges, especialment les de la segona quinzena d’octubre, van provocar una important crescuda del riu Foix, amb el conseqüent tall d’alguns passos i passeres, i diversos desperfectes al municipi, principalment amb la caiguda d’alguns arbres i l’esllavissament de marges.

Una de les zones més afectades va ser la de les Masses, on la caiguda de diversos arbres a la llera del riu va provocar una retenció de material arrossegats per la riuada. L’Agència Catalana de l’Aigua, encarregada de la gestió del riu, va retirar-los tan aviat com va ser possible.

Arxivat a: General, Medi ambient
Santa Margarida i els Monjos