Aquest cap de setmana es celebren els actes centrals de la Festa del Most de la Ràpita

12/11/2018

La Ràpita celebra aquest cap de setmana els actes centrals de la Festa del Most. Les activitats van començar el passat cap de setmana amb la gimcana de tractors, el concurs de poda i el lliurament de la trentena edició dels premis literaris Joan Mañé i Guillaumes. Al llarg d’aquesta setmana es duran a terme activitats com la tradicional nit de muntanyisme o una xerrada sobre viticultura biodinàmica.

Aquest divendres els actes començaran a les 10 de la nit, al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc (CCRR), amb el parlament d’obertura, la tradicional premsada de raïm amb l’obtenció del most del 2018 i la inauguració de la Mostra de vins D.O. Penedès i Cava.

Dissabte a dos quarts d’onze es farà un esmorzar popular, al que seguirà la trentena edició del Corremost, una animada cercavila de vehicles sense motor que aplega nombrosos participants. A les 12, la festa inclourà una sessió de tast en anglès a l’espai Antistiana. A la tarda els actes continuaran a dos quarts de vuit del vespre, amb la sortida de la vuitena edició del Corre-cellers, una concorreguda proposta per tastar vins a diferents espais particulars de la Ràpita. Les places són limitades i la venda de tiquets començarà una hora abans de l’inici de l’activitat o bé els dies 13 i 14 de 10 a 12 de la nit, al CCRR.

Els actes de dissabte al vespre finalitzaran a la plaça de Ramon Cabré, amb una sardinada popular i una actuació de Zebrass Marching Band, a les 11 de la nit, al CCRR.

L’endemà diumenge la Festa del Most continuarà els actes a les 12 del migdia, al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc amb la celebració del 38è Concurs de Tastavins de la Ràpita, a càrrec de Josep Almirall i Ferran Lacruz. Les inscripcions s’obriran mitja hora abans i el preu per a participar-hi és de 10 euros. A les 12, a la plaça de l’església, es farà un vermut electrònic i a les 7 de la tarda tindrà lloc un Improshow, a càrrec de Impro Acatomba, amb degustació de rom cremat i pastes.

Durant tot el cap de setmana el Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc acollirà l’exposició de vins i caves en la que el públic pot degustar vins i caves del Penedès. La mostra estarà oberta el divendres de les 10 de la nit a la 1 de la matinada, el dissabte al matí de 12 a 2 i de dos quarts de 8 del vespre a les 2 de la matinada. Diumenge obrirà de les 6 de la tarda a les 10 de la nit.

La Festa del Most de la Ràpita està organitzada pel grup de Joves de la Ràpita, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el CCRR.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, Fires i comerç, General, Turisme
Santa Margarida i els Monjos