La Diputació lliura l’estudi amb el futur eix de vianants i bicicletes entre Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca del Penedès

06/11/2018

La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi d’alternatives d’un carril de vianants i bicicletes entre Santa Margarida i el Monjos, Olèrdola i Vilafranca del Penedès, amb l’objectiu de millorar la seguretat de l’itinerari d’enllaç entre els tres municipis i donar accés als diferents polígons industrials.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret i els alcaldes de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i d’Olèrdola, Lucas Ramírez, han rebut aquest dilluns de mans del diputat d’Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, l’estudi que inclou com definir i valorar les alternatives per a la construcció d’un eix per a vianants i bicicletes, que unirà Els Monjos i Vilafranca del Penedès, i que passarà també pel terme d’Olèrdola.

L’estudi defineix un itinerari de 3 km que sortirà de l’aparcament del mercat dels Monjos i seguirà l’antiga N340 per la banda dreta.

El carril tindrà una amplada de 3 a 5 metres segons els trams i tindrà un cost aproximat d’1,6 milions d’euros. El traçat proposat pels tècnics és totalment independent de les zones de pas de vianants que existeixen en aquest traçat i d’acord amb l’estudi, s’assegura el funcionament de l’antiga N-340 i de les diferents rotondes. 

Actualment els tres municipis es comuniquen a través de l’antiga N-340, via que a la vegada vertebra l’accés a diversos sectors industrials que també inclouen l’ús comercial i de serveis com són els polígons de l’Avinguda Tarragona, Domenys I, Domenys II, Clot de Moja i Estació de Mercaderies.

 

Arxivat a: General, Seguretat, Via Pública
Santa Margarida i els Monjos