L’ajuntament aprova el compte general de l’ens

27/09/2018

L’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat el compte general de 2017. Es tracta d’un conjunt de documents que reflecteix la situació econòmica, patrimonial i financera de l'ens.  L’expedient s’ha de trametre cada exercici a la Sindicatura de Comptes i al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i reflecteix la situació dels béns i drets de l’Ajuntament, préstecs, deutes, despeses i ingressos, etc.

El Compte general es va aprovar en el plenari celebrat aquest dilluns amb els vots a favor del PSC i CIU i l’abstenció de PA-CUP i ERC.

A la mateixa sessió es va donar compte de la liquidació del pressupost de 2017 i de les línies fonamentals del pressupost de 2019 que preveu uns ingressos similars als del 2018 i l’estimació d’una lleugera variació a l’alça de les despeses ja que la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat preveu una augment de les retribucions bàsiques dels treballadors públics.

En termes econòmics el plenari també va donar compte de l’informe trimestral de morositat i del període mig de pagament a proveïdors, que es situa actualment en 11,35 dies.

El plenari va aprovar també per unanimitat l’adquisició de diversos aparells desfibril·ladors, a través d’un acord marc amb l’Associació Catalana de Municipis i fruit de les peticions dels pressupostos participatius; la bonificació d’impostos per a un habitatge del carrer d’Eugeni d’Ors per a la construcció d’una rampa d’accés; i la compatibilitat laboral de dos treballadors municipals.

Finalment, i en l’apartat de mocions es va aprovar per unanimitat una proposta per la millora de les interconnexions ferroviàries de Santa Margarida i els Monjos, presentada pel grup d’ERC i una proposta de resolució per demanar l’estudi de mesures que fomentin l'oci nocturn i la mobilitat al municipi, presentada pel grup de PA-CUP.

Arxivat a: Economia, General, Política
Santa Margarida i els Monjos