Inici del curs escolar amb menys alumnes a P3

12/09/2018

Gairebé 1.500 alumnes s’han incorporat en aquest curs a les aules de Santa Margarida i els Monjos.

Pel que fa al nombre d’alumnes, a les tres escoles d’educació infantil i primària, Dr. Samaranch, Arrels i Sant Domènec, han començat les classes 880 alumnes, mentre que a secundària i a batxillerat es fa notar l’augment demogràfic de principis del segle XXI i aquest any han començat 510 alumnes, un centenar dels quals cursarà batxillerat.

Les llars d’Infants municipals dels Monjos i de la Ràpita, que encara tenen places lliures, acullen aquest any 75 alumnes (55 als Monjos i 20 a la Ràpita).

Destacar també d’inici de l’oferta formativa de l’escola de persones adultes Fina García, amb cursos de formació general, cursos d’accés a cicles formatius de grau mitjà i superior i des d’on es coordina també el Programa de Formació i Inserció (PFI) que aplega joves que no han acabat l’ESO.

Pel que fa a l’àmbit extraescolar, també s’inicien aquest mes les activitats de la Casa dels Passos Petits, a la Ludo i a l’escola de música comarcal EMAP, que aquest any trasllada les seves classes a l’escola Sant Domènec.

Una aula menys de P3

La principal novetat de l’inici d’aquest curs ha estat la supressió d’una aula de P3 a l’escola Dr Samaranch per part del Departament d’Ensenyament.

L’Ajuntament s’ha mostrat disconforme amb aquesta actuació des del moment en que es va conèixer la decisió, al mes de maig i ha mantingut diversos contactes amb la Generalitat per mirar d’evitar-ho.

A la darrera trobada l’alcaldessa Imma Ferret i la regidora Filo Martínez van exposar a la directora de serveis territorials, Montserrat Domingo, les necessitats aprovades pel consell escolar, amb la peticions de més recursos personals per augmentar el nombre de mestres de les escoles; un integrador social per a l’institut; l’estudi del problema de les males olors a les noves escoles; el manteniment de les 4 línies de P3 al municipi i finançament per a la construcció d’un ascensor que ja té fins i tot el projecte redactat a l’escola Dr Samaranch. El departament d’Ensenyament no ha donat resposta encara a aquestes peticions.

 

Arxivat a: Ensenyament, General, Infància, Joventut
Escola Sant Domènech