La Mancomunitat Penedès Garraf lliura un estudi sobre la recollida de residus al municipi

23/07/2018

La Mancomunitat Penedès Garraf ha lliurat la diagnosi sobre la recollida de residus que l’Ajuntament va encarregar ara fa uns mesos per analitzar fórmules de millora de la recollida de brossa al municipi.

L’estudi estableix que l’índex de reciclatge de Santa Margarida i els Monjos es situa pràcticament al 50% i és un dels més elevats entre les localitats on no s’ha implantat el sistema de recollida porta a porta.

La diagnosi, malgrat aquest índex, fa algunes recomanacions de com millorar encara més la recollida selectiva de residus a través de l’augment del reciclatge i la millora dels punts de recollida, i determina que la millor fórmula per augmentar l’índex de reciclatge és la implantació d’un sistema de recollida porta a porta.

Aquest és, segons l’estudi, la proposta econòmicament més viable, més sostenible i mediambientalment millor .

L’Ajuntament estudiarà la possibilitat d’implementar les recomanacions de l’estudi en els propers mesos. Malgrat tot, les mesures es veuran a mig termini, ja que el municipi té vigents encara diversos contractes de gestió de residus amb la Mancomunitat i l’empresa concessionària.

 

Arxivat a: General, Medi ambient, Via Pública
Santa Margarida i els Monjos