Comença la primera edició del Voluntariat per la llengua a Santa Margarida i els Monjos

06/07/2018

El dia 4 de juliol va tenir lloc la primera trobada de parelles lingüístiques que participaran al Voluntariat per la llengua (VxL) a Santa Margarida i els Monjos. L'acte, que es va fer a la Masia Mas Catarro, va acollir una quinzena de persones.

La trobada tenia com a objectiu difondre el VxL entre la població i organitzar les parelles lingüístiques. La dinamitzadora del programa a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, va presentar el VxL i va donar la informació i les orientacions a les parelles lingüístiques que iniciaran aquesta primera edició a Sant Margarida i els Monjos. També va repartir els materials que seran el suport de les converses de voluntaris i aprenents.

En aquesta primera edició, hi haurà un total de 16 persones, entre voluntaris i aprenents. A partir d'aquesta data de presentació, les parelles quedaran per fer les trobades, amb el compromís de conversar en català una hora a la setmana, durant deu setmanes.

L'acte va comptar amb la presència de la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament,  Filo Martínez, que també participa en el programa com a voluntària, i del tècnic d'Acció Cívica i Educació, Carles Estela.

Suport de l'Ajuntament

El mes de maig passat l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf van signar un  conveni de col·laboració per promoure el programa del VxL a la població. El conveni preveu que l'Ajuntament col·laborarà a difondre el VxL promovent i facilitant la participació en el programa de les persones que viuen al municipi i organitzant conjuntament amb el CNL activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes, per mitjà del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès.

També preveu que l'Ajuntament posi a disposició de les parelles que formin part del programa alguna dependència com a lloc de trobada i difondrà el VxL i les activitats que se'n derivin a través dels seus mitjans de comunicació habituals.

Nou ajuntaments

Actualment, a l'Alt Penedès, hi ha nou ajuntaments que donen suport al VxL. A banda de Vilafranca i Sant Sadurní d'Anoia, que formen part directament del CPNL i tenen un servei de català al municipi, hi ha els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos, Avinyonet, Gelida, Mediona, Olèrdola, el Pla, Sant Quintí de Mediona, Torrelavit i Torrelles de Foix.

Arxivat a: Cultura, Ensenyament, General
Santa Margarida i els Monjos