Tot el coneixement sobre herbes remeieres, aquest diumenge al Remeiart

12/06/2018

Aquest proper diumenge dia 17 de juny es durà a terme a Santa Margarida i els Monjos una nova edició de la Fira Remeiart.

El certamen, organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, es durà a terme al Castell de Penyafort entre les 10 del matí i les 9 del vespre i està dedicat a les herbes remeieres, la cosmètica natural i la salut, amb la participació de gairebé 50 parades que oferiran productes de venda relacionats amb les herbes, la cosmètica, l’alimentació o l’artesania feta amb herbes.

Al programa de la Fira hi figuren també més de 40 activitats per fer durant tot el dia amb caminades, rutes guiades de descoberta de flora, showcookings, tallers de cosmètica o xerrades de tot tipus relacionades amb les herbes.

Entre les novetats d’aquest any, la Fira estrenarà una reubicació dels espais d’exposició del recinte, dins el mateix castell de Penyafort; una oferta gastronòmica ampliada amb foodtrucks, una de les quals és la guanyadora del programa Joc de Cartes de Tv3; o la incorporació de l’Art a la Fira, com a proposta de promoció de les activitats artístiques relacionades amb la natura. En aquest apartat, els autors Camil·la Pérez Salvà, Mariajosé Torres, Mercè Galí i Marc Sadurní realitzaran diverses peces d’art que es sortejaran entre les persones que hagin adquirit productes de la Fira

També destacar que el Remeiart, com cada any, compta amb una àmplia oferta dedicada als infants amb un espai de 800 metres quadrats amb jocs sobre natura i herbes i una variada oferta d’activitats de tallers infantils durant tota la jornada per a realitzar manualitats amb herbes, escoltar contes i històries tradicionals o elaborar ambientadors naturals o preparats amb herbes.

Amb motiu de la celebració del Remeiart, l’accés al Castell de Penyafort s’haurà de fer a peu, però s’habilitarà un trenet gratuït per transportar els visitants cap al Castell amb sortida des de davant l’aparcament de la fàbrica d’Ondunova, situada al peu del Castell. Com cada any, també s’habilitarà un autocar que sortirà des de la plaça de l’església dels Monjos i anirà fins al peu del castell, durant tota la jornada. El Bus tindrà parades a l’eix cívic, per recollir els visitants  que vinguin amb tren de rodalies i al carrer de la Via Augusta de la Ràpita.

El Remeiart s’ha convertit ja en aquestes vuit edicions en un referent de les fires sobre herbes remeieres que es fan a Catalunya i compta amb un reconeixement molt important entre les persones que es dediquen a aquestes temàtiques. No en va, entre els visitants i els paradistes, hi ha persones d’arreu dels països catalans o França.

El programa amb totes les activitats del Remeiart es pot consultar al web www.remeiart.cat

Herbes Campus

El dia abans de la celebració de la Fira, el 16 de juny, es durà a terme una nova edició de l’Herbes Campus, una aposta de formació que aquest any ha encetat una nova línia temàtica que cada any anirà abordant una temàtica específica sobre preparats amb herbes.

Aquest any el tema escollit és el de les tintures i es comptarà amb químics, farmacèutics, biòlegs i diversos professionals que oferiran diverses ponències i tallers sobre la matèria.

Les inscripcions per assistir a les xerrades de l’Herbes Campus es poden fer a través del web www.remeiart.cat

Arxivat a: Festes i Tradicions, Fires i comerç, General, Infància, Medi ambient, Turisme
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos