Celebracions de sant Jordi a Santa Margarida i els Monjos

13/04/2018

Ajuntament, escoles, entitats i comerços, han organitzat un any més nombroses activitats aquest mes d’abril per celebrar la diada de Sant Jordi a Santa Margarida i els Monjos.

Les propostes de la setmana prèvia de sant Jordi començaran el dimecres 18 d’abril amb un taller de creació de caretes de drac, que es farà a les 5 de la tarda a l’espai Antistiana de la Ràpita. L’endemà dijous el Tangram ha organitzat, també a la tarda, activitats i tallers per a joves, relacionats amb sant Jordi.

El divendres 20 serà el torn per la tarda cultural de sant Jordi que organitza la Biblioteca a dos quarts de sis, i en la que cada any es duen a terme activitats relacionades amb els llibres. Enguany hi ha programat un espectacle infantil a càrrec de Cia Teatre Aula, la inauguració de l’exposició de dibuixos del jove artista del municipi Manu Viceo, tallers infantils i una gran bombollada.

El dissabte dia 21, a la nit, les societats La Margaridoia i CCRR oferiran balls de sant Jordi, i en el cas del CCRR s’ha programat també un concert revetlla a càrrec de l’orquestra escolar Clau de Sons, a dos quarts de vuit del vespre.

Les Puntaires Sant  Ramon de Penyafort, per la seva part, han organitzat una benedicció de roses en sortir de la missa de diumenge, a dos quarts d’onze del matí, a la Ràpita, i una festa a les 6 de la tarda, amb la participació de les corals La Bombeta Màgica i l’Amistat i el sorteig de manualitats fetes amb puntes de coixí.

Els actes de Sant Jordi inclouran també les tradicionals activitats organitzades per les diferents escoles i l’institut del municipi amb actuacions, representacions teatrals de la llegenda de sant Jordi, jocs florals o exposicions, que cada centre ha preparat per a la visita de les famílies, ja sigui a les instal·lacions de les escoles o a la Margaridoia.

Parades de roses i llibres

Per la diada de Sant Jordi s’instal·laran parades de venda de llibres i roses a diferents espais dels Monjos i la Ràpita, algunes d’elles a càrrec de les entitats locals.

Enguany, però, i seguint la línia de la festa de l’any passat, s’han programat unes jornades culturals de sant Jordi que tindran lloc el diumenge 22 d’abril a la plaça de Pau Casals, al matí, amb parades de venda de roses, llibres i artesania, a càrrec d’entitats culturals i del Comerç del Foix.

Durant el matí s’oferiran tallers per a tota la família i sorteig de lots de llibres; una activitat infantil ‘My Little Carnival’, a càrrec de Plus Arts; i concerts de gralla, amb el grup Salsa d’Inxa i de rock, amb la formació Trivari. També es posarà una parada de la coordinadora dels balls folklòrics per poder fer les inscripcions pels balls de la Festa Major i per portar el nou Drac petit dels Monjos.

 

 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Infància, Joventut
Santa Margarida i els Monjos

Arxius adjunts