Desarticulat grup dedicat al tràfic de medicaments il·legals amb el suport de la Policia Local

31/03/2018

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) han desarticulat un grup criminal dedicat a tràficar amb medicaments il·legals i substàncies dopants utilitzades en el món del culturisme. El grup, integrat per cinc membres, tenia seu a Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat i distribuïa els productes il·legals a Catalunya i a altres punts de l’estat espanyol. En el dispositiu fet per la Unitat Central de Consum s’han incautat 57.300 dosis de medicaments il·legals i dopants, amb un valor aproximat al mercat de 93.000 euros.

 
La Unitat Central de Consum va iniciar la investigació de la trama a finals de l’any 2017, arran d’un comís de medicaments il·legals i dopants, realitzat per la Policia Local de Santa Margarida i els Monjos, al propietari d’una botiga de nutrició esportiva de l’Eiample de Barcelona.
 
Fruit de les tasques d’investigació, els investigadors van constatar que els dos propietaris d’aquesta botiga lideraven un grup dedicat al tràfic d’aquestes substàncies, utilitzades entre les persones que practiquen culturisme, tant en l’àmbit competitiu com d’aficionat.
 
La xarxa prenia elevades mesures de seguretat i treballava amb cautela per no ser descoberta. Així, emmagatzemaven les substàncies il·legals en un traster llogat a nom d’una altra persona, enviaven les comandes dels productes a través d’una empresa de missatgeria fent servir també un nom fals i utilitzaven diverses línies telefòniques i, fins i tot, establien comunicacions xifrades.
 
 
La investigació del cas va culminar el 28 de març de 2018, amb un dispositiu en el qual es van fer entrades i escorcolls a dues botigues de nutrició esportiva de Barcelona i L’Hospitalet, un traster llogat a L’Hospitalet de Llobregat, dos domicilis de Barcelona i diversos vehicles. El dispositiu va permetre detenir els cinc integrants del grup, un d’ells de nacionalitat argentina i la resta de nacionalitat espanyola, i intervenir 57.300 dosis de medicaments il·legals i dopants, entre els quals hi havia hormona del creixement, anabolitzants i clenbuterol, tots ells amb un valor total al mercat de 93.000 euros.
 
Els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

 

 

 

Font: Mossos d'Esquadra

Arxivat a: General, Salut, Seguretat