Commemoracions del Dia Internacional de les Dones a Santa Margarida i els Monjos

13/03/2018

Domassos liles a l’ajuntament, pancartes als equipaments públics, un multitudinari sopar de dones o una matinal d’activitats al CIARGA van encapçalar aquest any els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona a Santa Margarida i els Monjos.

Aquest 8 de març va esdevenir una data àmpliament reivindicada arreu del país, amb manifestacions i aturades parcials o totals als entorns laborals, que van fer més evidents les reivindicacions  del col·lectiu femení en l’actual entorn social i van posar en valor el paper de les dones al llarg de la història.

Les accions de conscienciació es van iniciar amb una exposició sobre llenguatge no sexista i algunes xerrades al Tangram, la penjada de domassos liles a totes les finestres de l’Ajuntament i pancartes de conscienciació als equipaments públics i algunes entitats.

El divendres dia 9 tingué lloc un dels actes més destacats del programa, amb el tradicional sopar de dones que enguany va aplegar 420 dones i va acabar amb un ball amb el conjunt Memory. El mateix dia, el CCRR de la Ràpita també va convocar el sopar de dones a la societat.

Els actes de commemoració del Dia de la Dona van continuar el dia 11 amb un programa que va començar amb la sortida de la Caminada per a la igualtat, des de la plaça de Pau Casals. La ruta va acabar al Ciarga a tres quarts de dotze del migdia, on els historiadors Pere Vilalta i Lluís Coromines va oferir una interessant xerrada sobre ‘Dones i aviació: Pepa Colomer i Dolors Vives’. De forma simultània a la xerrada es van dur a terme diversos tallers infantils i, en acabar, es va oferir un concert vermut per la igualtat amb música amb viu a càrrec del grup “Crom Acústics”.

Arxivat a: Cultura, Infància, Joventut
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos