Dimecres comencen les xerrades informatives dels pressupostos participatius

01/03/2018

Amb el lema ‘Tu proposes, tu tries’ l’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha posat en marxa un procés participatiu per fer propostes i decidir sobre la destinació d’una part dels pressupost municipal de l’any 2018. La partida reservada és de 40.000 euros.

Aquesta és una fórmula que estan començant a utilitzar diversos municipis i que permet a la ciutadania poder escollir a quins projectes es destinen aquests diners inclosos en el capítol d’inversions, mitjançant un procés d’elecció pública de les propostes presentades.

Aquest procés participatiu és la primera vegada que es duu a terme a Santa Margarida i els Monjos i l’alcaldessa, Imma Ferret, es mostra convençuda que “amb aquesta iniciativa el nostre municipi continuarà millorant, i és per això que us animem a fer propostes i a participar activament en aquest projecte”.

Participació

El procés s’iniciarà amb una fase d’informació, amb la realització de diverses xerrades en les que s’explicarà a les persones interessades, el sistema de funcionament d’uns pressupostos participatius.

Les trobades s’han programat el 7 de març, a les 19.30 h, a la Biblioteca; el 15 de març, a les 20 h, a l’espai Antistiana de la Ràpita i el 22 de març, a les 20 h, a les antigues escoles de Cal Rubió.

A partir d’aleshores s’obrirà un període de presentació de propostes que es podran lliurar a l’ajuntament o enviar-les directament a través del web municipal.

Les propostes es presentaran del 23 de març al 20 d’abril i podran fer-les qualsevol persona empadronada al municipi.

Acabat aquest termini, se n’obrirà un altre en el que una comissió d’avaluació formada per tècnics municipals de cada àrea i regidors dels diferents grups municipals valoraran la viabilitat de les propostes.

Propostes

En un procés participatiu d’aquestes característiques es recomana que les propostes siguin clares i concretes, de competència municipal i viables tècnicament i normativa.

També és important que tinguin una visió de municipi i que la seva execució no sobrepassi els 40.000 euros.

Debat i exposició

Les propostes que hagin superat aquesta fase de viabilitat seran presentades en una reunió que es durà a terme el 17 de maig, a les 19.30 h, a la Biblioteca, on s’explicaran els projectes escollits i que seran exposats, del 4 al 17 de juny, a la Biblioteca i al web municipal.

Votacions

Finalment, del 4 al 15 de juny s’obrirà un procés de votacions de propostes per tal que les persones que ho desitgin puguin votar els projectes, tant de forma presencial com telemàtica. Podran votar totes les persones de 16 o més anys que ho desitgin.

 

Arxivat a: Economia, General, Participació ciutadana, Política
Santa Margarida i els Monjos