L’ajuntament ofereix ajuts econòmics a empreses i autònoms pel foment de l’ocupació

31/01/2018

L’ajuntament ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions a empreses de Santa Margarida i els Monjos per al foment de l’ocupació local.

Es tracta d’ajuts a empreses, persones emprenedores o autònoms a les que poden optar empreses que tinguin com a mínim un centre de treball al municipi i que contractin laboralment persones en situació d'atur, persones ens situació de risc d'exclusió social, empadronades al municipi (de manera ininterrompuda com a mínim des de l’1 de gener de 2016) i que estiguin inscrits al Servei Local d'Ocupació, per treballar al centre de treball indicat.

També podran optar a aquesta subvenció els nous emprenedors i emprenedores que es constitueixin d'alta com autònoms o en cooperatives.

Les bases de la concessió de les subvencions es poden consultar al web de municipal o al Servei Local d’Ocupació, ubicat a l’Ajuntament.

L’acord es va aprovar al plenari municipal celebrat aquest dilluns, amb els vots a favor dels grups PSC, PA-CUP i CIU i l'abstenció d'ERC.

A la sessió es va aprovar també, per unanimitat, les bases per a la concessió d’ajuts municipals de llibres escolars, ordinadors per a ús escolar, colònies, llar d’infants, menjador de la llar d’infants i activitats extraescolars per al proper curs.

El plenari va aprovar també la petició de pròrroga fins al 2019 per a la revisió del pla d’equitat de gènere per a la ciutadania. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC, ERC i CIU i l’abstenció de PA-CUP.

Pel que fa a la donació de comptes, el ple va prendre coneixement de la renúncia del representant de PA-CUP al Consell de Comunicació i es va informar de les dades del període mig de pagament i l’informe trimestral de morositat de quart trimestre de 2017 que situen el pagament als proveïdors de l’Ajuntament en una mitjana de 13,87 dies, per sota dels 30 dies que estableix la legislació vigent.

En l’apartat de mocions es va debatre una proposta del grup del PSC per exigir a la Generalitat l’abonament del deute pendent de les escoles bressol. La moció es va aprovar amb una esmena del grup de PA-CUP i els vots a favor de tots els grups excepte el d’ERC que va proposar una esmena que finalment no va es va acceptar, i es va abstenir.

Arxivat a: Economia, General, Participació ciutadana, Política