L’Ajuntament aprova un pressupost de gairebé 9 milions d’euros pel 2018

28/11/2017

L’Ajuntament ha aprovat un pressupost municipal per al 2018 de 8.945.674,13 euros. L’alcaldessa Imma Ferret ha destacat la moderació dels comptes, ja que, “com els darrers anys, s’han fet vetllant pel manteniment del nivell de qualitat dels serveis que l’Ajuntament presta a la ciutadania”.

En aquest sentit es mantenen capítols destinats especialment a la generació de polítiques d’acció social, promoció econòmica, manteniment dels serveis i atenció a les persones. Els comptes incorporen també aquest any un augment de la partida de personal degut a un lleuger increment de sous i de la plantilla.

En el capítol d’inversions per aquest any s’ha mirat de preveure el major nombre de projectes possible, comptant en gran mesura amb subvencions per a la seva realització o els recursos propis en alguns casos. Com a obres importants incloses destaquen la finalització de la pista poliesportiva, l’arranjament de diversos camins rurals o la creació d’un espai caní i l’eix cívic Cal Rubió- Monjos, tot i que no es descarten altres inversions sempre que aquestes provinguin de subvencions o de la incorporació d’excedents per majors ingressos.

Pressupostos participatius

En el pressupost s’ha fet també la reserva d’una partida de 40.000 euros destinada a pressupostos participatius. Aquesta és una fórmula que utilitzen diversos municipis i que permet a la ciutadania poder escollir a quins projectes es destinen aquests diners inclosos en el capítol d’inversions, mitjançant un sistema d’elecció pública dels projectes. Aquest procés és la primera vegada que es duu a terme a Santa Margarida i els Monjos i s’engegarà durant el primer trimestre de l’any vinent.

Per fer-ho s’establirà un calendari que començarà amb una xerrada informativa, per a totes les persones i entitats interessades i seguidament s’obrirà un termini per tal que es presentin propostes. Posteriorment una comissió formada per representants polítics i tècnics valoraran que les propostes presentades siguin viables i s’obrirà un procés de votació popular per escollir-los.

El pressupost general de 2018 ha estat aprovat aquest dilluns en el ple municipal, amb els vots a favor dels grups municipals del PSC i CiU, l’abstenció de PA-CUP i el vot en contra d’ERC.

El plenari també ha aprovat per unanimitat l’adhesió al manifest unitari del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

A la mateixa sessió s’ha donat compte de l’informe trimestral de morositat i el període mig de pagament de l’Ajuntament, que es situa actualment en 16 dies de pagament  als proveïdors.

El ple ha pres coneixement també de l’aprovació d’un conveni de cooperació per a la prestació del servei de taxi a l’Alt Penedès i d’un altre per a la col·laboració amb l’Associació de Brocanters i Artesans del Penedès i el Garraf per a la gestió del mercat d’artesania del municipi.

En l’ordre del dia també hi figurava una proposta de compatibilitat de l’interventor municipal, aprovada amb els vots a favor del PSC, ERC i CIU i l’abstenció de PA-CUP.

Finalment el plenari ha aprovat, per unanimitat, les bases per a l’atorgament de subvencions per a la participació a la rua de carnaval 2018.

Arxivat a: Economia, General, Participació ciutadana, Política
Santa Margarida i els Monjos