L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos congela les taxes i impostos per novè any consecutiu

02/11/2017

El ple de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha aprovat aquesta setmana les ordenances fiscals pel 2018 amb la congelació de les taxes i impostos que la ciutadania haurà de pagar de cara a l’any vinent.

El consistori considera necessari continuar en la línia  de no incrementar els tipus impositius de les ordenances fiscals, atès que la situació econòmica continua sent complicada per a moltes famílies i que la recaptació es manté.

Els únics canvis respecte el 2017 seran les modificacions per adequacions a les normatives d’aquest any i un ajustament de la taxa de l’aigua marcat per la necessitat del servei.  

En aquesta taxa s’ha augmentat en 12 cèntims la factura de l’aigua (bimestral) per a una família de 3 membres amb consum mitjà, segons l’estudi econòmic i financer que s’ha fet des de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca (EMAVSA). Aquest ha estat tot l’increment de les taxes pel que fa a les llars, tot i que també es crea una taxa social amb importants reduccions d’aquesta factura per a les famílies que acreditin escassa capacitat econòmica. Els grans consumidors d’aigua, bàsicament empreses, tindran un augment del 2.5% en el tram més alt de consum.

Les taxes aprovades inclouen també algunes bonificacions en IBI del 30% en els edificis que tinguin instal·lat algun sistema solar d’aprofitament tèrmic o elèctric o una bonificació del 95% en l’ICIO quan s’instal·lin sistemes solars d’aprofitament tèrmic o elèctric.

 

També s’estableixen bonificacions del 50% de la seva quota a les parades del mercat municipal no sedentari, quan les seves vendes siguin de productes ecològics certificats o de productes amb Indicació geogràfica protegida (IGP).  La quota a satisfer per la transmissió de les parades serà de 300€ en lloc dels 300€ metre lineal que s’establia fins ara.

Les ordenances van ser aprovades amb els vots a favor del PSC i CiU i l’abstenció de PA-CUP i ERC.

En el mateix ple municipal es va aprovar una modificació de la plantilla de personal per necessitats de contractació urgents, que va comptar amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció de PA-CUP.

En l’apartat de mocions es va aprovar per unanimitat, una proposta presentada pel grup del PSC per fer de l'educació una eina fonamental per a la construcció d'una societat plenament democràtica, socialment cohesionada i econòmicament pròspera.

El grup d’ERC va presentar una moció per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya, que va acceptar incorporacions del grup de PA-CUP i esmenes del PSC. La moció amb incorporacions acceptades per ERC no va prosperar, amb els vots a favor de tots els grups i el vot contrari del PSC. Seguidament es va procedir a votar la moció amb les esmenes proposades pel PSC i es va aprovar amb els vots a favor del PSC i CiU i el vot contrari de PA-CUP i ERC.

El ple va finalitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels grups municipals i els representants de l’ADN Monjos que van voler expressar també la seva opinió a la sessió.

  

Arxivat a: Economia, General, Participació ciutadana, Política
Santa Margarida i els Monjos