Èxit de públic a la tercera edició de la Fira de la Transhumància

25/10/2017

La tercera edició de la Fira de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos es va tancar aquest diumenge amb un èxit total de públic, que va participar de les nombroses activitats organitzades al recinte, així com comprar o assaborir els vins, caves i embotits presents.

La Fira es va celebrar aquest passat diumenge durant tot el matí a l’aparcament d’entrada als Monjos i va comptar amb una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, l’alimentació i l’artesania. Els nombrosos visitants de la mostra van poder trobar una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

El públic va gaudir també d’un tancat d’ovelles dels pastors locals o activitats per aprendre a munyir cabres, fer un jorn al mas, crear les pròpies ovelles amb la tècnica del Jumping Clay, fer esquelles amb fang o gaudir de l’actuació del Ball de Pastorets dels Monjos i de l’animació musical de La Portàtil FM, entre altres.

El programa de la Fira va incloure també tota una sèrie d’activitats paral·leles, algunes d’elles emmarcades en el programa Viu el Parc de la Diputació de Barcelona, que començaren el divendres a la Biblioteca amb un espectacle infantil i l’obertura d’una exposició fotogràfica sobre la construcció de la presa del pantà de Foix, que es podrà veure fins a l’11 de novembre. Al vespre el Molí del Foix va acollir una taula rodona sobre transhumància, camins ramaders i el projecte del Camí Ramader de Marina, i les caves Markel, als Monjos, van ser l’escenari del concert de música celta “Celtic groove”. Ja diumenge, a primera hora del matí, tingué lloc una caminada popular pel Parc del Foix amb inici i final a l’espai firal.

La Fira estava organitzada per l’Ajuntament i s’emmarca en el treball conjunt que es fa amb les localitats de Llívia i Lluçà per recuperar antics camins ramaders que anaven del Pirineu a la costa penedesenca.

 

 

Santa Margarida i els Monjos

Arxivat a: Fires i comerç, General, Turisme
Fira Transhumància 2017