ALERTA Risc màxim d'incendis forestals

23/06/2017

L'Ajuntament proclama un Ban d'alerta davant les altes temperatures i l'ús de pirotècnica la revetlla de sant Joan.

BAN

 

Es fa públic, que donat l’elevat risc d’incendi que presenten els nostres boscos, es restringeix el llançament de coets i pirotècnica que s’enlairi a menys de 500 m. de qualsevol zona amb vegetació com són els camps agrícoles, no només zones forestals.

Seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, que aquest migdia ha activitat l’ALERTA del Pla INFOCAT, també es prohibeix l’enlairament de fanalets amb flama i es recomana restringir el llançament de petards i pirotècnia a les zones habilitades per a encendre fogueres on ja hi ha mesures preventives.

 

Signat: Oriol Torrents

Alcalde accidental

 

 

Alerta del Pla INFOCAT pel risc d'incendi derivat a l'onada de calor i les activitats de la revetlla

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’ALERTA del Pla INFOCAT per risc d’incendi forestal a tot el territori i recorda la prohibició de llençar coets i qualsevol pirotècnia que s’enlairi amb foc a menys de 500 m de zona forestal i també a les zones que quedin a menys de 500 m de qualsevol zona agrícola i de parcel·les no urbanitzades amb vegetació (solars buits).

També es fa una especial crida a la ciutadania a col·laborar evitant qualsevol situació de risc com llençar burilles, encara que semblin apagades, des dels vehicles en els desplaçaments per evitar ignicions que poden provocar incendis forestals.

 La coincidència de l’episodi de calor, juntament amb el risc d’incendi i la revetlla de Sant Joan demà, fan necessari prendre totes les mesures preventives necessàries i tenir a punt els dispositius tant humans com materials per fer front a qualsevol emergència greu.

La decisió de posar en alerta el pla i les mesures sol·licitades als municipis s’han pres aquest migdia a la reunió del Comitè Tècnic, dirigit pel director de Protecció Civil, Joan Delort, i amb presència de comandaments de tots els cossos operatius.

Per tal d’evitar incendis forestals, recordeu sempre trucar al telèfon d’emergències 112 i tingueu en compte els principals consells a interior.gencat.cat/incendisforestals.

 

Arxivat a: Festes i Tradicions, General, Medi ambient, Seguretat, Cultura
Infocat