La Diputació estudia la connexió per a vianants i bicicletes entre els Monjos i Vilafranca al costat de l’antiga N340

01/03/2017

La Diputació de Barcelona ha fet arribar a l'ajuntament el seu compromís per estudiar la creació d’un vial que uneixi els Monjos i Vilafranca.

 

 

 

La Diputació de Barcelona ha fet arribar aquesta setmana una carta als ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca del Penedès i Olèrdola, en la que manifesta el seu compromís per estudiar la creació d’un vial que uneixi els Monjos i Vilafranca i que passaria per terrenys del terme municipal d’Olèrdola.

 

Aquest eix havia estat llargament reivindicat pels ajuntaments afectats, que demanaven especialment que aquesta via es fes al costat de l’antiga carretera nacional, enfront l’ús d’altres recorreguts que també s’havien plantejat inicialment com a possibilitats.

 

L’alcaldessa Imma Ferret celebra que “finalment l’eix pugui començar a perfilar-se” ja que “veiem amb preocupació la seguretat de les persones que es desplacen a peu per la carretera que uneix les dues poblacions”.

 

Cada vegada és més freqüent veure persones caminant pel costat de la carretera, especialment des de l’obertura de locals comercials i de restauració al polígon Domenys-II de Vilafranca.

 

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ja va dur a terme fa anys un preestudi per crear el vial al costat de la carretera en el seu terme municipal, que va des de la sortida dels Monjos fina a la zona del celler Mas Pujó. La major dificultat del traçat està però en el pas per les rotondes d’accés a l’autopista, dins el terme de Vilafranca. L'estudi que farà la Diputació serà el que haurà de definir aquests aspectes tècnics.

Arxivat a: General, Seguretat
Santa Margarida i els Monjos