Rehabilitació d'habitatges: Exposició i subvencions

29/09/2022

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el CCAP han organitzat una xerrada informativa sobre els ajuts de la Generalitat per a la rehabilitació d’habitatges amb motiu de la inauguració de l’exposició “Rehabilitem”

El dimarts 4 d’octubre, a les 18 h, a la Masia Mas Catarro de Santa Margarida i els Monjos, es farà la xerrada per explicar la nova línia d’ajuts a la rehabilitació que ha convocat l’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i que està oberta fins al 31 de desembre de 2022. Anirà a càrrec de membres de la Delegació de l’Alt Penedès del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya.

A més, des del 4 d’octubre i fins a l’1 de novembre, es podrà visitar al mateix edifici l’exposició itinerant “Rehabilitem”, que explica quins són els beneficis de fer un manteniment dels edificis (particulars o col·lectius) i d’adaptar-los a les necessitats actuals de confort i estalvi energètic. Aquesta exposició té com a objectiu fomentar la cultura de la rehabilitació d’edificis entre la ciutadania i és una iniciativa de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona.

Es tracta d’una exposició sensorial i interactiva que dona resposta a preguntes com què és i per què cal rehabilitar, com s’ha de fer, o quins ajuts hi ha per fer-ho, posant especial èmfasi en l'oportunitat que representen els fons Next Generation. Amb missatges positius i informació clara i accessible, l’exposició ajuda a superar les barreres percebudes que dificulten implicar-se en un projecte de rehabilitació; des de la por a la burocràcia fins a la desconfiança en els professionals.

Arxivat a: General, Medi ambient
Ajuts i Subvencions