Vine diumenge 28 d'agost a les visites combinades del CIARGA i el Castell de Penyafort

24/08/2022

El quart diumenge de cada mes es pot gaudir de l'activitat anomenada Memòria de la Guerra Aèria

Durant la Guerra Civil part del castell-convent de Penyafort fou confiscat per l’exèrcit republicà i reconvertit en presó. L’església es transformà en una cel·la comunitària on hi romangueren empresonats els soldats de les tropes feixistes vinculats amb l’aviació i el claustre fou utilitzat com a pati de presoners. El penal, actiu fins el gener del 1939,  es trobava al costat de l’aeròdrom de Santa Margarida i els Monjos i formava part del conjunt d’equipaments que l’aviació republicana construí al Penedès per combatre els bombardejos i defensar el front.

Amb aquesta activitat combinada, us proposem conèixer tres espais clau per entendre els fets, protagonistes i conseqüències de l’aplicació de la guerra aèria al municipi de Santa Margarida i els Monjos:  Les restes de l’antiga presó d’aviadors al Castell de Penyafort, l’antic aeròdrom dels Monjos amb la visita al CIARGA i el refugi antiaeri del Serral que, amb els seus 100 metres de galeria subterrània, protegí dels bombardejos els pilots i el personal del camp d’aviació.

Aquesta activitat es realitza el quart diumenge de cada mes, en aquest cas el dia 28 d'agost.

Durada: 2 hores

Preu: 5€ per persona

Preu reduït*: 3€ per persona

*Jubilats o pensionistes, persones en situació d’atur, joves de 13 a 17 anys, famílies nombroses, grups de més de 15 persones, personal docent, periodistes acreditats i residents al municipi amb el carnet de la Biblioteca municipal.

Reserva de places enviant un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o trucant al 669 28 75 39

Arxivat a: Cultura, General
Visita combinada CIARGA + Castell de Penyafort