Aprovació inicial del pressupost 2021, que puja a 9,8 milions d'euros

03/12/2020

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos va aprovar inicialment uns pressupostos municipals per al 2021 que pugen a 9.802.683,33€, amb un increment del 3,8% respecte els d’enguany.

L’equip de govern ha dissenyat un pressupost que va defensar al ple del mes de novembre com a “real i ajustat tenint en compte la situació actual” emmarcada en la pandèmia i les seves conseqüències. Per aquest motiu, l’objectiu és mantenir el nivell actual de serveis de qualitat i cuidar l’atenció a la ciutadania més vulnerable a través de l’augment d’iniciatives de suport a les persones. Amb tot, el govern municipal és conscient que el pressupost serà “una eina viva” que s’haurà d’anar modificant per fer front a les despeses extraordinàries que es produeixin durant l’any vinent per impulsar la reactivació econòmica i mantenir els serveis prioritzant les persones. L’aprovació inicial va tirar endavant amb els vots favorables del PSC i el vot en contra d’ERC i JxCat, ja que la regidora de pobla Actiu-CUP no va assistir al ple per motius personals.

En el capítol d’inversions destaca la construcció del tram corresponent al municipi de l’eix cívic Monjos-Vilafranca; l’adequació del parc de Llevant de la Ràpita; la instal·lació de plaques fotovoltaiques per generar electricitat a la llar d’infants dels Monjos, i la renovació de lluminàries en compliment de la normativa, entre d’altres.

En el pressupost 2021, el capítol de personal i el de despeses corrents de bens i serveis es mantenen respecte l’any passat. El capítol d’inversions  augmenta, com també el de transferències corrents, fins a un 3,5% més, a causa de la pujada en les aportacions a la Mancomunitat Penedès-Garraf i per la creació de nous ajuts socials i el reforç a les subvencions al teixit associatiu local. En aquest sentit, es va aprovar el Pla estratègic de subvencions per al 2021, que disposa de 289.500€ per continuar donant suport a les entitats i associacions del municipi en àmbits com el social, l’esportiu i el cultural.

El ple també va donar compte de la liquidació del pressupost del 2019, que es va tancar amb un superàvit 1.448.559€, i deixa un romanent de tresoreria de 9 milions d’euros. Una part d’aquest superàvit es distribueix en despesa ja feta enguany en serveis socials, i una altra part en l’adquisició d’un vehicle híbrid per a la brigada municipal. La resta passarà a romanent de tresoreria, una part del qual es destinarà a fer front a les despeses extraordinàries derivades de la pandèmia.

Durant el ple també es va donar compte del compliment amb la normativa pel que fa al període mig de pagament i a l’informe trimestral de morositat, a més de l’aprovació de modificacions de crèdit per a l’exercici 2020.

En el capítol de mocions, es van aprovar les presentades pel grup municipal socialista amb motiu del 25N, Dia Internacional de l’eliminació de la violència vers les dones; la moció de suport al teixit esportiu del municipi davant l’aturada de la seva activitat; la moció de seguretat als centres educatius, i la moció, presentada conjuntament amb Poble Actiu-CUP de suport al poble sahraui davant escalada militar al Sàhara Occidental.

Arxivat a: Economia
ple 30-11