Alerta pel perill d'instal·lar piscines inflables en terrasses i cobertes

06/07/2020

Després del període de confinament i la incertesa sobre el funcionament de les piscines públiques, s’ha detectat un augment de la compra de piscines inflables, desmuntables o portàtils per part de la ciutadania. Davant aquesta circumstància, l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos es vol fer ressò del perill que representa la instal·lació de piscines inflables, desmuntables o portàtils en terrasses o cobertes d’edificis, segons ha alertat el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona.

Segons el col·legi professional es desaconsella la instal·lació d’aquests elements atès que l’estructura dels edificis es construeix per suportar una càrrega de 250 quilos per metre quadrat, aproximadament, però, en cap cas, s’ha pensat per suportar el pes d’una piscina i de les persones que l’utilitzaran.

En edificis relativament nous i sense patologies prèvies, la col·locació de piscines en terrasses pot generar problemes de trencament de paviments, humitats, corrosió de les armadures i desperfectes de la instal·lació de sanejament. A més, en el cas d’edificis anteriors als anys 80 o amb afectacions prèvies, la probabilitat de col·lapse és més elevada, ja que l’estructura pot haver perdut prestacions i les bigues, estar afectades per humitats.

Els experts recorden que una piscina portàtil d’un 60 cm d’altura arriba a un pes de 600 quilos per metre quadrat que, amb l’afegit del pes dels usuaris podria arribar a 750 quilos, tres vegades més del pes que una estructura moderna està preparada per suportar. 

Per aquest motiu, està prohibida la instal·lació de piscines o similars si l’estructura no s’ha reforçat especialment per a suportar-ne el pes. Només es permet l’ús de piscines per a nadons amb una altura d’aigua que no superi els 15 o 20 cm.

D’altra banda, cal recordar que les comunitats de veïns han de reclamar al propietari que vol instal·lar una piscina inflable un certificat de resistència de l’estructura i que el cost de qualsevol reparació en cas d’accident recaurà sobre tots els propietaris de la finca i no només sobre els que fan ús de la piscina.

Arxivat a: General
piscina inflable