CatSalut construirà un nou CAP a Santa Margarida i els Monjos

20/11/2018

El Servei Català de la Salut ha comunicat a l’Ajuntament la decisió de desdoblar l’Àrea Bàsica de Salut a la comarca i que el nou Centre d’Atenció Primària de Santa Margarida i els Monjos esdevingui la capçalera de vuit municipis del Penedès sud

El Servei Català de la Salut ha comunicat a l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos la decisió de construir un nou Centre d’Atenció Primària (CAP) al municipi que esdevingui el centre de referència de la l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l’Alt Penedès Sud.

Aquesta reorganització ve donada per un augment de població de la zona d’influència de l’ABS, que ha passat de 26.655 habitants, l’any 2002, als 33.226 que té actualment, i que ha provocat que des de CatSalut s’hagi optat per desdoblar l’atenció en dues zones, al nord i al sud de la comarca.

La proposta es valora positivament des de l’ajuntament ja que és un equipament imprescindible i que suposarà una millora en l’atenció primària al municipi en tant que hi haurà la possibilitat d’augmentar els serveis que s’ofereixen i que es disposarà d’un espai més ampli per treballar.

Santa Margarida i els Monjos disposa actualment d’un CAP que no permet l’ampliació física dels seus espais i per aquest motiu es proposa la construcció d’un nou centre per al qual l’Ajuntament cedirà part del solar situat a l’avinguda de Cal Rubió, davant la Biblioteca municipal.

La nova ABS Alt Penedès Sud quedaria formada pels municipis de Santa Margarida i els Monjos, Olèrdola (excepte els nuclis de Sant Pere Molanta i Can Trabal), Castellví de la Marca (La Múnia), Sant Martí Sarroca, Torrelles de Foix, Pontons, els nuclis de Torrelletes, Sant Marçal i Les Masuques del municipi de Castellet i la Gornal i els nuclis de Bonany i Valldosera, del municipi de Querol.

Amb la desafectació dels terrenys per al nou CAP, per part de l’Ajuntament, s’iniciarà el camí de construcció del nou centre d’atenció, si bé des de CatSalut encara no s’ha concretat el calendari de quan es procedirà a la seva edificació.

 

Arxivat a: General, Salut
Santa Margarida i els Monjos