Premis per a les carrosses de Santa Margarida i els Monjos al Carroussel de la Costa Brava

22/05/2018

Les carrosses del Grup de Carnaval de La Ràpita amb el lema “Warhammer i el temple de les calaveres” i de l’Esplai Carnavalístic dels Monjos amb “Taj Mahaler@s” han participat aquest cap de setmana a la cinquanta-sisena edició del Carroussel de la Costa Brava. La festa, coneguda com el carnaval de carnavals es va celebrar diumenge a  la tarda Palafrugell, dins del marc de les festes de la primavera de la localitat. La carrossa rapitenca va guanyar el primer premi de la categoria de carrosses no inèdites, mentre que la dels Monjos va quedar en el cinquè lloc de la mateixa categoria.

Les dues carrosses han completat així el seu recorregut anual pels carnavals, en els que han obtingut importants premis a l’Alt i Baix Penedès, especialment la Carrossa de la Ràpita que ha guanyat diversos premis al Penedès.

La participació al Carrousel de la Costa Brava implica una important dificultat per les carrosses locals, especialment per la llunyania i tota la logística i infraestructura que comporta el desplaçament fins a Palafrugell.

El Carroussel de la Costa Brava és una festa nascuda l’any 1963 arran de la prohibició de  celebrar el carnaval durant l’època de la dictadura pel règim franquista en considerar que atemptava contra la moral establerta i les bones costums, i que un cop recuperada la democràcia s’ha mantingut i ha esdevingut una de les fites anuals més festives a les comarques gironines. Es celebra sempre el diumenge anterior a la segona Pasqua.

Es tracta d’una rua de carnaval convencional i els grups s’estructuren en quatre modalitats: comparses inèdites i no inèdites i carrosses inèdites i no inèdites. En la modalitat de carrosses inèdites hi prenen part els grups (tots ells locals) que no han participat en cap rua del carnaval convencional del febrer. Pel que fa a les carrosses no inèdites, enguany van participar 10 grups.

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos