Santa Margarida i els Monjos s’adhereix al programa de Voluntariat per la llengua

09/05/2018

L'alcaldessa de Sant Margarida i els Monjos, Imma Ferret, i el president del Consell del Consorci de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, Josep Moya, han signat un conveni que permetrà estendre el programa de foment de l'ús social del català Voluntariat per la llengua (VxL).

El conveni preveu que l'Ajuntament col·laborarà a difondre el VxL promovent i facilitant la participació en el programa de les persones que viuen al municipi i organitzant conjuntament amb el Consorci activitats de difusió de la llengua i la cultura catalanes, per mitjà del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès.

L'Ajuntament posarà a disposició de les parelles que formin part del programa alguna dependència com a lloc de trobada i difondrà el VxL i les activitats que se'n derivin a través dels seus mitjans de comunicació habituals.

Taller Llengua i socialització

A banda del conveni signat i de la implantació del VxL al municipi, l'Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i el Consorci de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf han col·laborat en altres activitats per potenciar el coneixement del català i estendre'n l'ús, com, per exemple, l'organització d'un taller de Llengua i socialització de les famílies en l'entorn educatiu, impartit per personal del Servei de Català i dirigit a les mares i pares de l'Escola Doctor Samaranch i Fina. S'hi han inscrit 14 alumnes durant el curs 2017-2018 i, a més d'aprendre català, han fet diverses activitats per conèixer l'entorn de la població on viuen.

 

 

Arxivat a: Cultura, General
Santa Margarida i els Monjos
Santa Margarida i els Monjos