Santa Margarida i els Monjos, tercer municipi català amb la millor administració digital

23/03/2018

El Consorci d'Administració Oberta de Catalunya ha situat Santa Margarida i els Monjos com el tercer municipi català amb la millor administració digital, en la categoria de 5.001 a 20.000 habitants. El lliurament de premis es va dur a terme el passat mes de març a Barcelona en un acte que va reconèixer les administracions locals que millor treballen la relació digital amb la ciutadania i els processos interns d’administració digital.

Aquests reconeixements a la implantació i ús dels serveis d’Administració electrònica als ajuntaments es donen en base al "Mapa d’administració electrònica a Catalunya" que realitza el Consorci AOC a partir de l’anàlisi d’uns 25 indicadors objectivables de la disponibilitat i activitat dels serveis digitals que ofereixen a la ciutadania.

El mapa és una iniciativa singular, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i ús dels serveis públics digitals. Els Premis Administració Oberta tenen sis categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens: de 1 a 500 habitants, de 501 a 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants i de més de 50.000 habitants. L’anàlisi de les pàgines web dels ens es va dur a terme durant el segon semestre de 2017 i recull les dades de 948 ajuntaments catalans.

Arxivat a: General, participació ciutadana, Política