Nou servei de recollida de restes de poda porta a porta

20/11/2017

Donada la gran quantitat de restes de poda i jardineria que es generen a les llars del municipi durant la tardor i l’hivern, l’Ajuntament posa en marxa el servei gratuït de recollida porta a porta de restes vegetals de poda i jardineria a particulars.

La recollida es realitzarà tots els dilluns al matí d’octubre a març i caldrà seguir les següents indicacions per lliurar les restes vegetals.  

El material petit, com ara fulles, gespa o males herbes s’han de guardar en bosses d’escombraries normals o industrials i no s’hi poden barrejar residus que no siguin vegetals. Amb les branques s’han de fer feixos lligats amb un cordill, de dos metres de llarg com a màxim.

Per tal que la recollida es faci correctament, si hi ha previsió de llençar restes vegetals cal trucar a l'Ajuntament en dies laborablesi o a la Policia Local en festius i cap de setmana com a molt tard el divendres anterior a la poda. 

Un cop s'hagi pres nota de l’adreça on és previst deixar les restes vegetals, es podran dipositar el material a la porta del domicili indicat diumenge al vespre o el mateix dilluns abans de les 8 del matí.

Amb aquest nou servei es guanya en comoditat, ja que durant els mesos d’octubre a març el veïnat es pot estalviar haver de carregar vehicles i desplaçar-se a la deixalleria. S’evita col·lapsar els contenidors de la via pública amb residus orgànics d’origen vegetals i es garanteix el compostatge dels residus vegetals recollits.

Si per algun motiu no fos possible utilitzar aquest servei, convé recordar que es pot fer ús del servei de deixalleria durant tot l’any dins l’horari habitual, especialment per a les restes vegetals llenyoses o de mida gran.

 

Arxivat a: General, Medi ambient, Via Pública
Santa Margarida i els Monjos