L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos condemna la violència de l’1 d’octubre

18/10/2017

L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ha debatut aquesta setmana en un ple extraordinari, una moció de condemna de la violència generada pel govern espanyol durant la jornada del passat 1 d’octubre.

El text, presentat pel grup d’Esquerra Republicana exposava condemnar de forma enèrgica la violència injustificada generada per l'Estat espanyol contra persones que l'únic que volien era decidir i exercir la democràcia; donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials; exigir la retirada dels efectius del Cuerpo Nacional de Policía i la Guardia Civil; demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials, conseqüència d'aquesta brutal repressió; demanar la dimissió del Delegat del Govern d'Espanya a Catalunya, Enric Millo; reconèixer I'actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que es van expressar a les urnes; i demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

En el torn d’intervencions, des del PDcat es va demanar d’afegir a la llista de persones non grates la vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaria, mentre que des de PACUP van proposar, a més d’aquesta, d’afegir els noms de Xavier Garcia Albiol, Felip VI, Pablo Casado i Mariano Rajoy.

En el torn d’intervencions, des del PDCat es va demanar d’afegir a la llista de persones non grates la vicepresidenta Soraya Sáez de Santamaria, mentre que des de PACUP van proposar, a més d’aquesta, d’afegir els noms de Xavier Garcia Albiol, Felip VI, Pablo Casado i Mariano Rajoy i van agrair la tasca del veïnat i dels diferents col·lectius socials i educatius implicats en l’1 d’octubre i la seva defensa de l’escola catalana.

Des d’ERC es va voler reconèixer la tasca dels responsables dels centres educatius i des del grup del PSC es va llegir un comunicat en el que s’afirmava la seva aposta pel federalisme i pel dret a decidir, però alhora amb discrepància de la gestió del conflicte per part del PSC i del PSOE i per part del Govern de la Generalitat.

La Moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Arxivat a: General, Política
Ple extraordinari octubre 2016