Imma Ferret celebra la proposta de la Generalitat sobre la N340 però mostra preocupació per la mobilitat al tram de l’Alt Penedès

05/09/2017

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, va participar dilluns a la reunió convocada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull per presentar la proposta de la Generalitat per a la reducció de l'accidentalitat a l'N-340 que serà efectiva a partir de gener del 2018.

Les mesures incloses a la proposta de la Generalitat pretenen descongestionar l’N-340 amb el desviament obligatori de vehicles pesants cap a l’AP-7, entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès Sud, amb bonificacions de peatge per als camions.

Per als vehicles lleugers a l’AP-7 que facin recorreguts d’anar i tornada en un període màxim de 24 hores entre Vilafranca Sud i Alcanar es bonificarà el 100% de l’import del peatge.

Com ja succeeix a altres vies de peatge, aquestes bonificacions es vehicularan mitjançant el sistema de pagament dinàmic (Via-T).

A la reunió, Imma Ferret va avalar les propostes, tot i que va voler expressar (junt amb Vilafranca del Penedès) la preocupació perquè les noves mesures puguin complicar la mobilitat a les entrades dels Monjos i de Vilafranca. En aquest sentit els dos municipis van apuntar a la reunió la possibilitat que es valorés d'aplicar la mesura de bonificacions i exempcions fins a Sant Sadurní.

La Generalitat, tot i que ja ho ha estudiat, ha emplaçat a una nova reunió que tindrà lloc properament amb els ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca del Penedès, amb el director general de mobilitat de la Generalitat per estudiar el tema.

Arxivat a: General, Via Pública