Actes de pasqua a Santa Margarida i els Monjos

05/04/2017

Arriba el temps de Pasqua i amb ell tot un seguit d’activitats tradicionals en aquestes dates.

Els actes començaran al municipi el proper 9 d’abril amb la benedicció de rams, palmes i palmons i els diferents oficis organitzats des de la parròquia de santa Margarida, a les esglésies de la Ràpita i els Monjos i continuarà dijous dia 13 amb el sorteig de les mones de Pasqua del Comerç del Foix, que es farà a les 12 del migdia als establiments col·laboradors de la campanya..

Dissabte i diumenge serà el torn per a les caramelles, amb les cantades que les corals l’Amistat, la Bombeta Màgica i Margaridoia faran a la tarda a diversos espais del municipi.

Els actes més concorreguts, però, es celebraran el dilluns de Pasqua, amb els aplecs de Penyafel i Montanyans.

L’aplec de Penyafel com cada any començarà amb la missa cantada a l’ermita, amb la participació de la coral Amics de Penyafel i continuarà amb la paella d’arròs per a 400 persones; les sardanes, amb la cobla Catània; les caramelles o el cant de la salve a l’ermita. Els tiquets per a l’arròs es poden adquirir aquest any fins a l’11 d’abril a la farmàcia Ràfols, el supermercat Mas Catarro i la llibreria David i el dia de l’aplec es vendran com a màxim 50 tiquets a Penyafel. En cas de mal temps, l’aplec es farà a la pista poliesportiva de l’avinguda de Catalunya.

L’aplec de Montanyans, que enguany celebra la 62a edició, comptarà amb la missa, el cant dels goigs de santa Maria i la cantada final de caramelles.

 

Arxivat a: Cultura, Festes i Tradicions, General, Turisme
Aplec penyafel