S’instal·la el primer aparell de cardioprotecció públic a Santa Margarida i els Monjos

10/03/2017

Aquesta setmana s’ha instal·lat a Santa Margarida i els Monjos el primer desfibril·lador extern que el municipi tindrà a la via pública.

L’aparell s’ha posat a la cantonada entre el carrer de Santa Margarida i l’avinguda de Catalunya, just davant d’un dels establiments de farmàcia del poble, que ha apadrinat i col·laborat econòmicament en la seva instal·lació.

Aquest primer desfibril·lador està pensat per donar servei, en cas que sigui necessari, a la zona del mercat i a l’entrada del poble i és el primer d’un grup d’aparells de cardioprotecció que es preveu col·locar al municipi i que se sumaran als que ja existeixen a les instal·lacions esportives municipals.

La instal·lació de l’aparell a la via pública ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració i apadrinament per cardioprotegir el municipi, signat recentment entre la l’Ajuntament i la Fundació Brugada. El conveni preveu la implantació de desfibril·ladors automàtics fixos i mòbils arreu del municipi condicionada a la prèvia obtenció de recursos per part de la Fundació provinents de nous padrins; amb l’objectiu de reduir el temps d’intervenció en casos d’aturada cardíaca extrahospitalària.

L’acord també preveu la realització de sessions informatives i de formació per donar a conèixer els desfibril·ladors i el seu funcionament entre la població.

Arxivat a: General, Via Pública, Salut
Cardiprotecció