L’atur baixa un 2,79% durant l’any 2016 a Santa Margarida i els Monjos

11/01/2017

Per primera vegada des de l’inici de la crisi la taxa d’atur baixa del 15% al municipi

El nombre d'aturats a Santa Margarida i els Monjos ha baixat un 2,79% al llarg de l’any 2016, segons dades del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). 

Les xifres mostren una evolució a la baixa del nombre de persones aturades al municipi, que ha passat de 558 persones el gener de 2016 a les 473 del passat mes de desembre. En termes percentuals l’atur ha disminuït del 17,31% al 14,52% en el mateix període.

Les dades d’aquest darrer any consoliden la constant davallada que l’índex d’atur està experimentant des de desembre de 2013 quan es va arribar a la xifra màxima del període de crisi, amb el 23,63% de persones en situació d’atur al municipi.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, ha valorat molt positivament aquesta disminució, tot i remarcar que cal continuar treballant en la línia que es du a terme des de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament, a través del Servei Local d’Ocupació per la inserció laboral de les persones empadronades al municipi, amb orientació i disseny d’itineraris formatius; a través del Club de la Feina; o amb programes d’acompanyament com el Promociona’t o altres.

Des de la institució municipal, ha recordat Ferret, també es treballa de forma molt propera al teixit empresarial local per conèixer quines són les seves necessitats i facilitar els perfils professionals que es demandin.

Imma Ferret també ha incidit de forma especial en la voluntat de l’Ajuntament en continuar treballant pel forment de l’ocupació a través de la creació d’oferta pròpia vinculada als Plans d’Ocupació que es vagin convocant, així com també en l’impuls de l’economia social i solidària com a eina de foment d’experiències econòmiques basades en l'autoorganització i el suport mutu i a satisfer necessitats bàsiques i compromeses amb la comunitat.

El percentatge de persones en situació d’atur a Santa Margarida i els Monjos el desembre de 2016 (14,52%) és pràcticament idèntic al de la capital de la comarca, Vilafranca del Penedès (14,58%) i lleugerament superior al de la mitjana de l’Alt Penedès (12,94%) o a la de Catalunya (13,04%). La mitjana espanyola es va tancar aquest passat mes amb el 17,18 % de la població en situació d’atur.

Arxivat a: Economia
panoràmica monjos